03.12
2015

Zdrowo jemy, zdrowo żyjemy – na warsztatach Fundacji Zwalcz Nudę tęczowe kopytka


Ziemniaki pełne fantazji? Oczywiście! Warto jeść ziemniaki, są zdrowe i pożywne. Warto odkrywać ich nowe, mniej banalne oblicze. Dzięki najbliższym warsztatom kulinarnym Fundacji Zwalcz Nudę, mali mistrzowie kuchni przekonają się o tym szczególnie wyraziście!

warsztaty_kulinarne_zdrowo_jemy_5

KIEDY? 5 grudnia, godz. 11.00

DLA KOGO?  dzieci w wieku 4-10 lat

GDZIE? Warszawski BIOBAZAR, ul. Żelazna 51/53, Hala 3
Zajęcia są prowadzone na terenie warszawskiego BioBazaru, dzięki czemu mamy stały dostęp do najlepszych, ekologicznych produktów. W trakcie warsztatów rodzice mogą pomagać swoim dzieciom lub spędzić czas w najbardziej BIO miejscu Warszawy.

O CZYM?

Tęczowe kopytka 

Zapraszamy do kolorowej, ziemniaczanej krainy. Będziemy przygotowywać tęczowe kopytka: żółte, różowe i zielone, a do nich równie kolorowe sosy. Każde dziecko będzie miało okazję mieszać, ugniatać i lepić bajeczne kopytka!

KTO PROWADZI? Monika Węgrzyn, która jest dziennikarką od lat propagującą zdrowy styl życia. Współpracowała z magazynem „Moda na zdrowie”, a obecnie prowadzi dział kuchni w magazynach „Żyjmy dłużej” i „Superlinia”. Pisze też w magazynie dla rodziców „Gaga”. Współpracuje z programem Miasta Warszawy „Wiem, co jem”. Brała udział w warsztatach dla edukatorów kulinarnych prowadzonych przez fundację „Szkoła na widelcu”. Mama trójki dzieci w bardzo różnym wieku. Miłośniczka kaszy jaglanej i innych tradycyjnych smaków kuchni polskiej

ZAPISY: www.zapisynawarsztaty.pl

STRONA NA FB: https://www.facebook.com/WarsztatyDlaDzieciZN

 

Zdjęcie pochodzi z bloga: babkazrodzynkiem.blogspot.com