25.03
2015

„Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości” David Wolfe


Jeśli pragniesz zmienić swój sposób myślenia na temat odżywiania – ta książka jest dla ciebie. Wyobraź sobie, że nie musisz stosować radykalnych diet, zmieniać swoich nawyków żywieniowych i spędzać pół dnia w kuchni, by jeść smacznie i zdrowo. Nie wierzysz? Dawid Wolfe udowodni ci, że wystarczy codziennie przemycać w swoich posiłkach niewielką ilość naturalnych bomb witaminowych, by poczuć przypływ energii i cieszyć się zdrowiem idealnym.

ksiazka

Superżywność (ang. superfoods) to nieprzetworzone pokarmy pochodzenia naturalnego, obdarzone niezwykłymi supermocami – odmładzają, dodają energii, poprawiają stan skóry, regulują poziom hormonów i metabolizm, a także pozytywnie wpływają na krążenie i układ nerwowy. Wśród nich znajdują się takie produkty, jak jagody goji, olej kokosowy, noni, spirulina, acai oraz dobrze znane propolis, miód, pierzga i kakao.

Książka Dawida Wolfe’a to pierwsze na polskim rynku kompendium, w którym czytelnik znajdzie szczegółowe i poparte badaniami informacje o najzdrowszych, najbardziej naszpikowanych witaminami i cennymi składnikami odżywczymi superfoods. Autor zebrał tu wiedzę o pochodzeniu, właściwościach i źródłach dostępności tych pokarmów, podzielił się również własnym doświadczeniem w uprawie niektórych z nich oraz oryginalnymi przepisami na bezglutenowe i w większości wegańskie dania, które są istnymi bombami odżywczymi.

Więcej: www.vivante.pl

info_goji