22.07
2011

Przepis na jagodowy smoothie z awokado, mleczkiem kokosowym i melisą


Jagodowy smoothie z awokado, mleczkiem kokosowym i melisą to deser w sam raz dla smakoszy, których najdzie ochota na coś słodkiego. Delikatny, łagodny, a do tego pełen witamin. Gorąco polecamy!

Deser Porcja dla 2 osób:

  • ⅔ szklanki jagód
  • ½ dojrzałego awokado
  • 160 ml (mała puszka) mleka kokosowego
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka jasnego miodu o łagodnym smaku
  • ok. 10 dużych listków świeżej melisy plus kilka małych do przybrania
  • 5-6 dużych kostek lodu

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gęstą, gładką masę. Udekorować melisą i podawać ze słomką.

Natalia Kretowicz, projektantka i entuzjastka dobrej kuchni oraz wszelkich tematów kulinarnych. Na blogu DeliDizajn tropi związki jedzenia ze sztuką i projektowaniem.

Przepis na jagodowy smoothie z awokado, mleczkiem kokosowym i melisą, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Projektantka i entuzjastka dobrej kuchni oraz wszelkich tematów kulinarnych. Na blogu DeliDizajn tropi związki jedzenia ze sztuką i projektowaniem.