06.07
2016

Bezmięsny mięsny? Dlaczego nie?


Czy to możliwe, żeby ograniczyć jedzenie mięsa nie tracąc możliwości jedzenia potraw, które znamy od dziecka? Wszystko jest możliwe dzięki coraz większej ilości pysznych zastępników mięsa, które pojawiają się na naszym rynku.

Przypomnijmy: wegańskie mięso jest sprzymierzeńcem wszystkich tych, którzy podejmują etyczny wybór rezygnacji z mięsa, a brakuje im jego smaku. To nie jest żadna kwestia wstydliwa, choć pojawiają się głosy pełne oburzenia. Co zabawne, bardzo często to głosy mięsożerców.

Otwarte Klatki zdecydowały się wesprzeć inicjatywę Vegan Baczer, której celem jest wprowadzenie kolejnych roślinnych “mięs” do polskich sklepów i na polskie stoły. O swoim pomyśle tak piszą jego autorzy: Chcielibyśmy otworzyć bezmięsny mięsny, gdzie każdy – weganin, wegetarianin czy mięsożerca, mógłby rozkoszować się roślinnymi i zdrowymi produktami, bez szkody dla zwierząt i środowiska.

IgoriRafalkolko

 

Więcej na temat sklepu braci Igora i Rafała, którzy zdecydowali się na zainicjowanie tej niezwykłej inicjatywy, przeczytacie tu: KLIK!

Jeżeli i dla Was możliwość zakupu rarytasów takich wegańskie pieczenie, pepperoni czy smalce jawi się jako atrakcyjna i kusząca, możecie po prostu zamówić online wybrane dania, co będzie oznaczało wsparcie dla powstania pierwszego w Polsce takiego rzeźnika.

Wchodzicie w to? To wybierajcie swój zestaw!