UlicaEkologiczna.pl
archiwum

Zdrowe odżywianie dzieci

Dziecko z definicji to mały człowiek z ogromem energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, słabych i powolnych lub – odwrotnie – nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słaba odpornością i stale nawracające choroby tkj. przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie. To wprost niewiarygodne, że można ten stan rzeczy zmienić w prosty sposób. Wystarczy zmodyfikować sposób żywienia, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił.

Kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych u dzieci to jedna z najlepszych inwestycji w ich przyszłość.
Na warsztatach dowiesz się m.in..:

  • jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
  • jak wzmocnić osłabiony układ odpornościowy
  • jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
  • jak wzmocnić układ trawienny i zniwelować łaknienie na słodycze
  • co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
  • jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać

W programie warsztatów:

  • Wykład wprowadzający w temat warsztatu (ok. 1 godz.)
  • Wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja (4 godz.)

Poziom trudności dla początkujących i dla średnio zaawansowanych
Liczba uczestników od 8 do 16
Data: 23 styczeń 2011 (niedziela), od 10:00 do 15:00
Miejsce: ul. Majdańska 30/36 Zespół Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie (Grochów)
Cena: 230 zł/osoba
Zapisy przez stronę internetową Akademii Pięciu Smaków


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wybór redakcji